Eurovision 2022: Beşinci Prova Günü Özeti

Eurovision 2022 için ikinci provalar başladı. Bu provalar ile birlikte biz de basın akreditasyonumuz sayesinde provaları izlemeye başladık. Her gün özet yazılarımızda sizlere ülkelerin performansları hakkında detaylı bilgileri ve genel puanlamalarımızı (performans, sahne, kostüm) paylaşacağız. Bugünkü performanslar şu şekildeydi;

Arnavutluk

Ronela Hajati ilk provasından farklı bir kıyafetle karşımıza çıkıyor. Ronela haricinde dansçıların da kıyafetleri değişmiş. Performansta oldukça yoğun bir koreografiyle karşılaşıyoruz, ancak kamera açıları sıkıntılı olduğu için sahne yeteri kadar etkileyemiyor. Ayrıca, Ronela’nın vokallerinde de sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların teknik bir sorundan dolayı kaynaklandığı söyleniyor.

Performans: 7,9

Sahne: 8,5

Kostüm: 8,2

Genel Puan: 24,6

Letonya

Letonya ikinci provasında oldukça enerjik bir performans sergiliyor. Grup üyelerini ulusal final performanslarındaki gibi rengarenk kıyafetler içinde görüyoruz. Grafikler ulusal final performansına göre oldukça gelişmiş. Grafik ekranlarda bolca meyve ve “cool”, “hot” gibi yazılar görüyoruz. Grubun vokal performansı da gayet başarılıydı.

Performans: 7,3

Sahne: 7

Kostüm: 7,2

Genel Puan: 21,5

Litvanya

Monika Liu, bozuk sahneden oldukça etkilenmiş gibi görünüyor. Sanatçı, ulusal finalde giydiği kostümün aynısını giyiyor ve benzer hareketleri sergiliyor. Vokal açıdan çok iyi olsa da sahnedeki güneşin led tarafı dönük olmadığı için sadece ışıkla sahne oldukça boş görünüyor. Yine de Monika, yaptığı hareketlerle etkileyici olmayı başarıyor.

Performans: 7,7

Sahne: 6

Kostüm: 6,9

Genel Puan: 20,6

İsviçre

İsviçre karanlık bir sahneye sahip. Bu sayede bozuk güneş pek görülmüyor ve dikkat çekmiyor. Marius Bear’in vokali şarkının büyük bir kısmında güzel olsa da şarkının yükseldiği kısımlarda yeterli vokal performansını sağlayamıyor. O kısımlarda sesini çatladığını duyuyoruz. Ayrıca, sahnede farklı farklı grafikler görüyoruz. Şarkı başlarken yağmur damlaları aralarda ise kırık kalp şeklinde grafikler yer alıyor. Bu kırık kalp şarkının ortasında hem yerdeki zemine hem de sanatçının yüzüne yansıtılıyor.

Performans: 6,1

Sahne: 5,8

Kostüm: 4

Genel Puan: 15,9

Slovenya

Slovenya’yı temsil eden LPS grubu, büyük bir disko topuyla sahne alıyor. Disko topu, sahnenin tam ortasında ve grup üyelerinin arkasında yer alıyor. Grup üyeleri sahnede yaptıkları hareketler bakımından ulusal final performanslarından çok farklı bir şey vermese de ışıklandırmalar ile ulusal final performansının üstüne çıkılmış. Ses performansı ise oldukça iyi ve yeterliydi.

Performans: 5,6

Sahne: 5,5

Kostüm: 5,1

Genel Sonuç: 16,2

Ukrayna

Ukrayna’yı temsil eden Kalush Orchestra grubu performansları sırasında etnik kostümler tercih ediyor. Vokal olarak herhangi bir sıkıntının olmadığı performansta led zemin ve sahne ışıklandırması güzel kullanılmış. Ayrıca, şarkının drop kısmından önce zeminde grup üyelerinin gölgesini görüyoruz. Bu da performansa oldukça güzel bir hava katmış.

Performans: 6,5

Sahne: 7,9

Kostüm: 6,6

Genel Puan: 21

Bulgaristan

Bulgaristan’ın performansında bolca ışıklandırma görüyoruz. Şarkının başlangıcında ekran ikiye bölünüyor ve vokalisti görüyoruz. Diğer şarkılara göre farklı bir başlangıç tercih edilmiş. Ses performansında da herhangi bir sıkıntı yok, ancak kostüm tercihleri nedeniyle biraz basit bir görünüm elde ediliyor. Bu durum ayrıca sahne performansını da oldukça etkiliyor. Sahnenin etkileyici yönü kostümlerle birleşince uyumsuz bir görüntü görüyoruz.

Performans: 4

Sahne: 4,7

Kostüm: 3,3

Genel Puan: 12

Hollanda

Hollanda’yı temsil eden S10, karanlık bir sahne tercih etmiş. Vokal performansı oldukça iyi olan S10, şarkısını sahneye getirdiği yerden çok az yüksek bir platformun üstünde söylüyor. Şarkının sonlarında o platformdan iniyor ve ana sahnenin önüne geliyor. Nakarat kısmındaki ışık kullanımı şarkıya güzel bir etkileyicilik katmış, ancak nakarat kısmı hariç sahne biraz boş görünüyor. Bu durum şarkının tam etkisini vermesini zorlaştırıyor.

Performans: 8,6

Sahne: 7,2

Kostüm: 6,7

Genel Puan: 22,5

Moldova

Moldova’dan pembe ve sarı ışıklandırmaların yoğun olduğu bir performans izliyoruz. Zemin led güzel kullanılıyor ve nakarat sırasında arkadaki grafiklerde “hey ho” ve “let’s go” yazısını görüyoruz. Şarkının sonlarına doğru b sahnesine geçiliyor ve sahnedeki köprüler yükselip led halini alıyor. Şarkı biterken bu ledler kullanılıyor. Ayrıca, söylentilerin aksine sahnede herhangi bir tren yer almıyor.

Performans: 5,8

Sahne: 6,9

Kostüm: 4,7

Genel Puan: 17,4

Hırvatistan

Hırvatistan’ın sahnesinde mavi renklerin yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Mia, ulusal final performansından farklı olarak şarkının ikinci yarısını Hırvatça söyledi. Sanatçı toplamda 3 kere sahne aldı, ancak üç performansta da ses sıkıntıları yaşadı. Bu yüzden sesi normalde olduğu gibi iyi duyulmadı. Ayrıca, Mia hem dansçılarla uyumlu kostüm giymediği için hem de dikkat çekici bir kıyafet giydiği için dansçıların hareketleri ve duyguları yeteri kadar dikkat çekici olmadı.

Performans: 5,2

Sahne: 4

Kostüm: 3,5

Genel Puan: 12,7

Danimarka

Reddi grubu, sahnelerine bir piyano başında başlıyor. Şarkının slow kısımlarında vokalisti piyano başında izliyoruz. Şarkı hareketlenince diğer grup üyelerinin yanına gidip ayakta performans sergiliyor. Bu kısımlarda led zemin ve arkadaki grafikler kullanmış, ancak yeteri kadar etkili bir kullanım sergilenememiş. Sadece ekranın ortasında Reddi yazıyor ve ledlerin rengi değişiyor. Ayrıca, vokal olarak herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen grup üyeleri sahnede çok hareket etmiyor. Bu nedenle şarkının hareketli kısımları yeteri kadar iyi hissetirmiyor.

Performans: 6,5

Sahne: 4,5

Kostüm: 4,1

Genel Puan: 15,1

Avusturya

Avusturya’nın sahnesinde büyük bir eşya yer alıyor. Bu eşya LUM!X ve Pia Maria’nın çevresini kaplıyor ve performans boyunca üzerindeki ledlerde Avusturya bayrağının renginde ışıklar yanıyor. Sahne ve ışıklandırma genel olarak çok güzel olmasına rağmen Pia Maria’nın vokallerinin çok etkileyici olduğunu söyleyemeyiz. Bu durum back vocal kullanımı ile kapatılmaya çalışılmış, ancak yine de Pia Maria’nın birçok detonesini duyuyoruz.

Performans: 5,9

Sahne: 7

Kostüm: 5,1

Genel Puan: 18

Yunanistan

Yunanistan’ın performansına yakın çekimler ile başlıyoruz. Mavi tonların hakim olduğu sahnede ilk nakarata gelince Amanda’nın yakınından yavaşça uzaklaşıyoruz ve sahneyi görüyoruz. Sahne ters duran ve erimiş görünümlü sandalyeler ile kaplanmış. Bu durum uzak çekimlerde sahnenin boş görünmesinin önüne geçilmesini sağlamış. Ayrıca uzak çekimlerde arka grafikler kullanılıyor ve grafiklerle bir çiftin birbirine sarılıp dans ettiğini görüyoruz. Bunun haricinde Amanda mükemmele yakın bir ses performansı sergiliyor. Yarı finalin en iddialı performanslarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Performans: 8,2

Sahne: 7,5

Kostüm: 6,6

Genel Puan: 22,5

Portekiz

Günün son provasını Portekiz gerçekleştirdi. Portekiz’in sahnesinde de Yunanistan’da olduğu gibi yakın çekimle başlıyoruz. Performans sırasında Maro mor, siyah ve beyaz karışımı renkleri olan bir kıyafet giyiyor ve back vocalistleri ile yalnızca B sahnesini kullanıyor. Ana sahne hiç kullanılmamış. Maro’ya 5 vokalist eşlik ediyor. 6 kişi sahnede çember şeklinde duruyor ve şarkıyı söylüyorlar. Portekiz’in sahnesine de mavi renkler hakim, ayrıca arada turuncu ve mor ışıklar da kullanılıyor. Nakarat sırasında arkadaki ledlerde “Saudade” yazıyor. Vokal olarak ise oldukça iyiydi.

Performans: 6

Sahne: 6,6

Kostüm: 6,2

Genel Puan: 18,8

Let’s Eurovision Ekibinin Genel Puan Sıralaması

1. Arnavutluk 24,6
2. Hollanda 22,5
3. Yunanistan 22,3
4. Letonya 21,5
5. Ukrayna 21
6. Litvanya 20,6
7. Portekiz 18,8
8. Avusturya 18
9. Moldova 17,4
10. Slovenya 16,2
11. İsviçre 15,9
12. Danimarka 15,1
13. Hırvatistan 12,7
14. Bulgaristan 12

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: